Home

Honda verslaat Renault Formule1 1
Honda maakt een statement door aan te geven dat zij erin geloven Renault dit seizoen nog te kunnen verslaan, als het gaat om vermogen en snelheid. Het gat tussen beide fabrikanten schijnt inmiddels aanzienlijk geslonken te zijn.


Vele Honda liefhebbers kunnen de deelname van Honda in de Formule 1 wel waarderen. Helaas begon Honda dit seizoen met een minder snelle en betrouwbare motor, waardoor de prestaties in de Formule 1 ook niet zoals gewenst verliepen. Dit ondanks de overstap naar een nieuwe concept variant, tijdens de winterperiode.

Maar gelukkig is er in de afgelopen weken veel progressie geboekt. Het team van McLaren behaalde de eerste punten tijdens de Grand Prix in Azerbeidzjan met de verbeterde spec 3-motor. En in Hongarije kwamen beide coureurs van McLaren zelfs in de top tien terecht.

Yusuke Hasegawa, de Formule 1 baas van Honda, beweert dan ook dat de Honda motoren dit seizoen Renault nog zullen verslaan: “We schroeven het motorvermogen beetje bij beetje op. Ik verwacht dat we deze lijn door kunnen trekken maar het wordt lastig om Mercedes of Ferrari te pakken.” Het ligt volgens de coureurs die bekend zijn met de motoren nu voornamelijk aan het gebrek aan vermogen. En laat Honda nu net dit probleem aanpakken.

Honda hoopt zo snel mogelijk de verbeterde spec 4-motor te kunnen introduceren.

Honda verslaat Renault Formule1 2
McLaren in actie

Honda verslaat Renault Formule1 3
Yusuke Hasegawa, Formule 1 baas van Honda

Aankomende Honda evenementen

Flyer HondaFest HCN
Datum: 10 september 2017
Locatie: Race Park Meppen
Organisatie: GT Events
Website: www.hondafest.eu
HCN deelname: aanwezig
Meepraten: Bekijk het topic op het forum