Home

Ondanks de enorme achterban die de Honda Accord heeft opgebouwd, is de auto al sinds 2015 niet meer leverbaar in Europa. Honda besloot de stekker eruit te trekken, nadat de Europese verkoopstatistieken erg tegen vielen. Dit terwijl de Accord in de Verenigde Staten onverminderd populair is gebleven.

Van de grote rivaal, de Toyota Camry, verscheen er eerder dit jaar al een nieuw model. Dit gaf Honda genoeg redenen om een nieuwe Honda Accord te gaan ontwikkelen. De eerste beelden van de nieuwe Accord hebben we kunnen zien in een teaser. Hieruit is duidelijk geworden dat Honda de nieuwe auto overgiet met een designtaal die je kan vergelijken met die van de Clarity of de Honda Civic.

Op 14 juli zal Honda officieel de Accord presenteren. Honda spreekt al over de komst van een tientraps automaat en een motorenpalet dat uit twee direct ingespoten en geblazen benzinemotoren bestaat. Ook spreken ze over een atmosferische variant. Honda lijkt weer een Hyrbrid te gaan voeren, waarbij de twee turboblokken naar verwachting 2,0 tot 2,4 liter viercilinders zullen zijn.

Ondanks dat je Honda tegenkomt op plek vier van de populairste personenauto’s van de Verenigde Staten, is Honda van mening dat de Accord deze titel verdient. Toyota telt bij zijn verkoopcijfers in de Verenigde Staten ook de fleetsales op, wat hun verkoopcijfers enorm helpt. Honda doet dit echter niet. Terwijl de Camry minder dan 90 procent aan particuliere kopers heeft, heeft de Accord meer dan 95 procent particuliere verkopen. Dit betekent dat sinds de lancering van de Honda Accord op de Noord-Amerikaanse markt er ruim 13 miljoen exemplaren zijn verkocht aan particulieren.

Accord 001

Aankomende Honda evenementen

Flyer HondaFest HCN
Datum: 10 september 2017
Locatie: Race Park Meppen
Organisatie: GT Events
Website: www.hondafest.eu
HCN deelname: aanwezig
Meepraten: Bekijk het topic op het forum