Home

NSX wint award 1
De 3.5 liter V6 twin-turbocompressor hybride motor, welke standaard in de Honda NSX geleverd wordt, heeft de titel “Beste Nieuwkomer” (Best New Engine) gewonnen tijdens de 19e editie van de International Engine of the Year Awards.


Engine Technology International magazine

De awards worden mede mogelijk gemaakt door het Engine Technology International magazine. De jury bestaat uit een panel dat bestaat uit experts uit de hele wereld. De motoren worden beoordeeld op hun prestaties, het geproduceerde geluid, rijvermogen, verbruik en soepelheid. Om kans te maken op een van de awards, dient de motor in een personenauto, voor juni 2017 en in meer dan één land te zijn uitgebracht.


Prestaties Honda NSX motor

Het doel van Honda was, om de meest geavanceerde high performance motor te produceren, welke de best mogelijke prestatie levert, maar ook nog eens gemakkelijk te besturen is. De grootste uitdaging was de integratie van de elektrische aandrijvingselementen om een zeer krachtige hybride motor te kunnen ontwikkelen. Wij vermoeden dat dit is gelukt, aangezien de NSX over maar liefst 645 Nm koppel (met launch control) en 581 pk beschikt. 

Honda R & D Europe President, Hayashi-san, reageerde op de award: “Het is een grote eer om deze prijs te mogen ontvangen. De NSX is ontwikkeld als topproduct van de Honda Motor Company, die de passie en inzet van Honda aantoont. We zijn verheugd dat de NSX zo erg gewaardeerd wordt en dat het de ‘Best New Engine’ award van 2017 heeft gewonnen.”

NSX wint award 2

NSX wint award

Aankomende Honda evenementen

Flyer HondaFest HCN
Datum: 10 september 2017
Locatie: Race Park Meppen
Organisatie: GT Events
Website: www.hondafest.eu
HCN deelname: aanwezig
Meepraten: Bekijk het topic op het forum