Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Bespreek je elektrische problemen hier

Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Ramon » 19 Jul 2013, 10:47

Hallo HCN!

(Gaat om een EJ9 BJ2000 1.4 met intakeswap)

Vanmorgen reed ik naar mijn werk en opeens werkte de snelheidsmeter niet meer. Deze blijft nu gewoon op 0 staan. Ook werkt de KMteller niet meer. Toen ik op het werk kwam heb ik de auto uit en aangezet, dit ging gewoon, maar alleen ging tijdens de controle geen accu-lampje branden.

De rest werkt overigens wel normaal, de toerenteller, benzinemeter, tempratuurmeter en andere controle-lampjes.

Alles werkt verder gewoon, auto reed ook niet raar en daarom vermoed ik dat dit een kabelbreuk is. Ik heb wel een paar jaar terug een IM swap uitgevoerd. Misschien dat de bekabeling is gaan schuren en dat zo een kabelbreuk is ontstaan.

Dit is een vermoede, ik kan vanavond pas kijken naar de auto. Ik vroeg me af of iemand misschien nog tips heeft hierover? Die snelheidsmeter is namelijk wel handig in sommige gevallen :P

Bedankt, Gr Ramon
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Ramon
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3743
Geregistreerd:
28 Jan 2009, 14:15
Woonplaats:
Maastricht

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Al-X » 19 Jul 2013, 13:03

Klinkt als VSS, of de bekabeling daarvan.
Zou eerst dat eens doormeten :)


Offf het zou je tellerbak kunnen zijn, kan natuurlijk ook, maar gok op het eerste, gezien wat je zelf zegt over de IM-swap.

Gebruikers-avatar
Al-X
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 5131
Geregistreerd:
02 Aug 2010, 21:28
Woonplaats:
Goes

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Ramon » 19 Jul 2013, 13:49

Maar zijn al die dingen die ik omschreef met elkaar verbonden dan :)?
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Ramon
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3743
Geregistreerd:
28 Jan 2009, 14:15
Woonplaats:
Maastricht

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Ramon » 19 Jul 2013, 16:43

ECU lampje was ook gaan branden. Ik kreeg drie foutcodes (a.d.h.v. de knippercode methode)

Gelijk de betekenis opgezocht
5 Manifold Absolute Pressure (MAP Sensor) mechanical problem / disconnected piping
65 Oxygen Sensor Heater (Secondary) malfunctioning or defective oxygen sensor heater
92 Evaporative Emission Control System insufficient purge flow

Ik ken deze drie nog niet. De betekenis moet ik nog opzoeken. Maar kan het dat deze 3 tegelijk op komen? Lijkt mij dat er ergens een breuk zit dan?

Heb net wel globaal gekeken, alle stekkers e.d. zitten vast en voor zover ik kon zien ook geen breuken. Maar ik moet denk ik de IM eens loshalen om te kijken.
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Ramon
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3743
Geregistreerd:
28 Jan 2009, 14:15
Woonplaats:
Maastricht

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor scareface » 19 Jul 2013, 17:01

Die code 92 heb ik ook. Mocht je dit gefixed hebbem zou je me op de hpogte kunnen houden?

Ik heb geen flauw idee wat het kan zijn. Kan er ook niks van op internet vinden.

Ik heb ook die code erbij sinds ik een Z6 inlaatspruitstuk heb vervangen.

Verstuurd van mijn GT-I9505 met Tapatalk
Afbeelding
Honda civic EJ2 D15B7 SOLD
Honda civic EJ6 D16Y7 SOLD
Honda civic EJ2 D15B7 NEW

Gebruikers-avatar
scareface
HCN Regular
HCN Regular
 
Berichten: 1135
Geregistreerd:
27 Nov 2011, 19:50
Woonplaats:
Eibergen

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor guido92 » 19 Jul 2013, 17:20

Eerste is je map sensor op gasklep, 2e is je 2e lambda die niet goed werkt denk ik iig iets met je lambda.

3e is volgens mij die klep die tussen je runners loopt even goed schoonmaken en evt die black box?

Meer weet ik niet

Betreft je km teller etc. Zal wss je vss sensor op je bak zijn, mischien dat die niet goed zit anders nieuwe proberen ( heb er evt nog een )

guido92
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 4081
Geregistreerd:
27 Mrt 2011, 17:38
Woonplaats:
helmond

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Al-X » 19 Jul 2013, 19:11

Ik neem aan dat EJ9 en EK3 grotendeels hetzelfde is qua bekabeling.
Vanaf je VSS komt een blauwwitte draad (de middelste als het goed is), die loopt richting het schutbord. Daar komt ie bij een bruinrood-kleurig verdeelblok, waar hij wordt opgesplitst. Vanaf hier gaat eenmaal blauwwit naar de ECU, en ook een blauwwit naar je tellerbak (de grootste stekker achterop).
Dit deel zou je evt even door kunnen meten, is best makkelijk bij te komen :)

Gebruikers-avatar
Al-X
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 5131
Geregistreerd:
02 Aug 2010, 21:28
Woonplaats:
Goes

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Ramon » 20 Jul 2013, 08:55

Nou ik heb de oorzaak gevonden. Denk alleen dat het oplossen iets lastiger zal worden.

De zekering van de dynamo klapt er telkens uit. Zodra ik deze vernieuw doet de Civic het weer, geen CEL of wazig gedrag. Maar op het moment dat ik ga rijden, dan klapt hij eruit.

Ik heb net, voor zover ik erbij kwam, de bekabeling gecontroleerd rondom de IM swap, daar zat alles goed. Maar waarschijnlijk zit het hieronder. Hopelijk heb ik komende week tijd om de IM swap eens weg te halen en eronder te kijken.
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Ramon
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3743
Geregistreerd:
28 Jan 2009, 14:15
Woonplaats:
Maastricht

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Ramon » 21 Jul 2013, 21:12

Even een vraag aan Facelift bezitters.

Met mijn oude preface EJ9 heb ik ook eens een soortgelijk probleem gehad. Kabelboom die onder de IM loopt gaat schuren en zorgt vervolgens voor kortsluiting.

Nu dacht ik in eerste instantie dat dit probleem bij de Facelift verholpen was, maar na het vinden van deze instructie blijkt dat dus niet te zijn.
http://www.tegger.com/hondafaq/tsb/civic/x99-029e.pdf

Gisteren had ik de connector van de dynamo losgekoppeld om te kijken of het probleem bleef bestaan en om te kijken of de dynamo toch niet de boosdoener is. De zekering klapte weer even hard eruit. Ik ga er dus vanuit dat er kortsluiting word gemaakt.

Ik ga morgen proberen de IM weg te halen en de bekabeling te controleren.
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Ramon
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3743
Geregistreerd:
28 Jan 2009, 14:15
Woonplaats:
Maastricht

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor guido92 » 21 Jul 2013, 21:22

Ik heb aantal maanden gereden met im swap en nooit problemen mee gehad. Zou goed kunnen zijn dat jij die pech net hebt.

Wellicht dat je beter bescherming eromheen kan tapen of iets dergelijke als je het probleem hebt opgelost. Want ik kan me herinneren dat er wel wat bescherm hulsel weggehaald moes worden voor een im swap

guido92
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 4081
Geregistreerd:
27 Mrt 2011, 17:38
Woonplaats:
helmond

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Ramon » 21 Jul 2013, 21:31

guido92 schreef:Ik heb aantal maanden gereden met im swap en nooit problemen mee gehad. Zou goed kunnen zijn dat jij die pech net hebt.

Wellicht dat je beter bescherming eromheen kan tapen of iets dergelijke als je het probleem hebt opgelost. Want ik kan me herinneren dat er wel wat bescherm hulsel weggehaald moes worden voor een im swap


Het heeft ook niet perse met de IM swap te maken. Dit is gewoon een bekend 6th gen euvel. Moet je maar eens googlen op "Civic Fuse 15 blown". In 2009 had ik dit probleem ook met mijn EJ9 toendertijd. Heel lang mee liggen kloten omdat er niet veel bekend was over dat probleem toendertijd.
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Ramon
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3743
Geregistreerd:
28 Jan 2009, 14:15
Woonplaats:
Maastricht

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Ramon » 23 Jul 2013, 10:53

Gisteren heb ik de hele intake swap weg gehaald, daarna de kabelboom die onder de IM loopt los gehaald en bekeken. De gedeeltes die ik bekeken heb hadden geen beschadigingen.

Ik de kabels een beetje verspreid laten liggen en alle sensoren aangesloten, vervolgens de auto op contact gezet (niet de motor gestart) en wat denkje. Alles werkt, zekering brand niet door en check engine brand ook niet.

Nouja, ik ga de kabelboom sowieso helemaal na lopen en met nieuwe tape omwikkelen. Daarna gaat de intake er weer op.
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Ramon
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3743
Geregistreerd:
28 Jan 2009, 14:15
Woonplaats:
Maastricht

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor vteclover » 25 Jul 2013, 09:58

Het kan zijn dat na het demonteren en "rechten" van je kabels hij wel juist contact geeft.
Als je hem dan terug plooit zoals hij jaren gezeten heeft,hij net ergens niet meer contact geeft.
Een draadje kan soms raar doen :-)

vteclover
HCN Newbie
HCN Newbie
 
Berichten: 71
Geregistreerd:
18 Feb 2012, 10:52

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Ramon » 25 Jul 2013, 11:41

Geloof ik graag. Helaas is het niet opgelost. Op contact zag het er mooi uit, maar direct na de eerste keer starten gebeurde het weer.

Ik ga er verder niet aan werken. Heb al gebeld met een maat die auto monteur is en die er ook meer verstand van heeft. Volgende week ergens heeft hij tijd om naar de Civic te kijken.

Tis wel goed voor mijn conditie al dat gefiets :) :like:
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Ramon
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3743
Geregistreerd:
28 Jan 2009, 14:15
Woonplaats:
Maastricht

Re: Snelheidsmeter en KMteller werken niet meer

Berichtdoor Ramon » 03 Aug 2013, 11:37

Auto is gisteren gemaakt. Bleek dat de kabel die op de - pool zat om het zo te zeggen "gaar" was, slecht contact maakte. Iets in die trend.
Afbeelding

Gebruikers-avatar
Ramon
HCN Groupie
HCN Groupie
 
Berichten: 3743
Geregistreerd:
28 Jan 2009, 14:15
Woonplaats:
Maastricht


Terug naar Elektrisch / Motormanagement



Wie is er online?
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten